Untitled Document

Etusivu | Tuotteet | Reseptit | Yhteystiedot

Untitled Document

Tällä sivulla on esiteltynä erilaisia esimerkkireseptejä. Kaikkia Lempyyn Juuresjalosteen tuotteita voi käyttää sellaisenaan kylmänä salaateissa ja lisukkeena esimerkiksi mikrossa lämmitettävissä annoksissa. Tuotteiden erilaisia käyttötapoja on kymmeniä ja tuotteet soveltuvat keittiöön kuin keittiöön.

Punajuuri-palsternakkapiirakka | Kasviskiusaus | Gulassikeitto | Kasvislasagne | Juures-kanasalaatti | Punajuurikeitto | Selleripihvit porkkana-voikastikkeella

Punajuuri-palsternakkapiirakka
Piirakkapohja: Punajuuri-palsternakkapiirakka
100g Voita
2 ½ dl Vehnäjauhoja
½ tl Suolaa
2-3 rkl Kylmää vettä
 
Täyte:
200g Punajuurikuutio
200g Palsternakkakuutio
½ Sipuli pilkottuna
(valkosipulia hieman)
½ tl Timjami
Suolaa ja mustapippuria
100g Tuorejuustoa
½ dl Ranskankermaa / kermaa
1 Muna

Sekoita pohjan ainekset nopeasti. Anna taikina levätä puolituntia viileässä. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista 225˚C n. 10 min.
Sekoita täyteen ainekset keskenään. Mausta. Laita täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 170˚C n. 25min. Voit käyttää täytteeseen lisäksi kinkkua, kylmäsavukalaa tai juustoa.

Kasviskiusaus (GN 1/1 50mm)

5 kg Kasviskiusausaineksia tai puolet perunasuikaletta ja puolet kasviskiusausaineksia
(yrttejä timjami tai salvia)
100g Voita / rasvaa
Suolaa ja pippuria
½ kg Juustoa / homejuustoa
1 l Kermaa / kasviscremeä

Laita kasviskiusausainekset vuokaan sellaisenaan tai paista ensiksi kasvikset joko pannulla ja mausta tai paista uunissa rasvan kanssa 15 min 180˚C kuivapaistolla ja mausta. Lisää kerma ja juusto. Paista kiusausta 140-150˚C n. 30-40min.

Gulassikeitto
1 kg Palsternakka- ja sellerikuutio Gulassikeitto
2 kg Porkkanakuutio
1 kg Keitettyä naudanlihaa
½ kg Sipulia pilkottuna
2-4 kynttä Valkosipulia pilkottuna
1 kg Paprikaa pilkottuna
5 rkl Paprikajauhetta
2 dl Öljyä
Chiliä tai cayennenpippuria hieman
Timjami
Suolaa ja pippuria
n 400-500g Tomaatipyree
5 l Lihalientä

Laita kasvikset sellaisenaan tai freesaa eli kuullota kasvikset ja mausteet miedolla lämmöllä sekoittaen. Lisää tomaattipyree ja kypsennä muutama minuutti. Lisää liemi ja lihat. Keitä miedolla lämmöllä 30-45 min. Tarjoile smetanan tai paksun jogurtin kanssa.

Kasvislasagne
Bechamel-kastike  
80g Voita  
80g Vehnäjauho  
1 l Maitoa  
Suolaa ja mustapippuria  
(muskottia hieman)  

Kypsennä voita ja jauhoja n.10min miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, niin ettei se pala tai ruskistu. Lisää kiehautettu maito voimakkaasti sekoittaen. Kiehauta ja mausta. Voit lisätä kastikkeeseen juustoraastetta.

200g Palsternakka / selleriviipale Kasvislasagne
200g Porkkanaviipale
100g Sipulia
(Valkosipulia)
Suolaa ja mustapippuria
Timjamia / basilikaa
Lasagnelevyjä
Juustoraastetta
 

Mausta ja sekoita kasvikset. Laita voideltuun vuokaan ensin hieman kastiketta, jonka jälkeen lasagne-levyt, sitten taas kasvikset ja kastiketta. Toista tarvittava määrä. Päällimäiseksi jätä kastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa 150-180˚C 30-50min. vuoan paksuudesta ja koosta riippuen.
Kokeile myös lasagne punajuuresta ja aurajuustosta.

Juures-kanasalaatti

200g Porkkanakuutio
100g Palsternakka / sellerikuutio
½ dl Punasipulia tai purjoa
100g Ananasta
1 dl Majoneesi
½ dl Kermaviiliä
Suolaa ja pippuria
Hieman valkosipulia
50 g Pähkinöitä

Sekoita ainekset ja anna vetäytyä 1-2 tuntia.

100-150g Kypsää kanaa
Salaattia
Kokoa salaatista, juuressalaatista ja kanasta annos.

Punajuurikeitto
500g Punajuurisuikale Punajuurikeitto
200g Porkkanasuikale
100g Palsternakka-/sellerisuikale
100g Sipulia
2 kynttä Valkosipulia
Timjamia
½ dl Öljyä
1,5l Kasvislientä
n.1/2 dl Väkiviinaetikkaa
Suolaa ja pippuria

Laita kasvikset sellaisenaan tai freesaa kasvikset ja timjami öljyssä. Lisää kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä 30-45 min. Mausta. Tarjoile smetanan tai paksun jogurtin kanssa.

Selleripihvit porkkana-voikastikkeella

Kastike:
100g Porkkanasuikale
1 dl Valkoviini
1 Sitruunan mehu
Mustapippuria
300g Voita

Keitä porkkanasuikaleet valkoviinin ja sitruunanmehun kanssa muutama minuutti. Kun neste on haihtunut puoleen, sekoita pehmeät voinokareet koko ajan sekoittaen, kunnes voi on sulanut ja se on kastikkeen oloista. Mausta pippurilla ja (suolalla).

Selleri viipaleita
Vehnäjauho
Kananmuna
Korppujauho
Suolaa ja pippuria
Öljyä/voita

Mausta sellerit. Leivitä ne ensiksi vehnäjauhon, sitten rikottuun kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoon. Paista voi-öljyseoksessa kullan ruskeaksi. Tarjoile porkkana-voikastikkeen kera.