Etusivu | Tuotteet | Reseptit | Yhteystiedot
Tällä sivulla on esiteltynä erilaisia esimerkkireseptejä. Kaikkia Lempyyn Juuresjalosteen tuotteita voi käyttää sellaisenaan kylmänä salaateissa ja lisukkeena esimerkiksi mikrossa lämmitettävissä annoksissa. Tuotteiden erilaisia käyttötapoja on kymmeniä ja tuotteet soveltuvat keittiöön kuin keittiöön.
Punajuuri-palsternakkapiirakka | Kasviskiusaus | Gulassikeitto | Kasvislasagne | Juures-kanasalaatti | Punajuurikeitto | Selleripihvit porkkana-voikastikkeella
Piirakkapohja: | ![]() |
100g Voita | |
2 ½ dl Vehnäjauhoja | |
½ tl Suolaa | |
2-3 rkl Kylmää vettä | |
Täyte: | |
200g Punajuurikuutio | |
200g Palsternakkakuutio | |
½ Sipuli pilkottuna | |
(valkosipulia hieman) | |
½ tl Timjami | |
Suolaa ja mustapippuria | |
100g Tuorejuustoa | |
½ dl Ranskankermaa / kermaa | |
1 Muna |
Sekoita pohjan ainekset nopeasti. Anna taikina levätä puolituntia viileässä. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista 225˚C n. 10 min.
Sekoita täyteen ainekset keskenään. Mausta. Laita täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 170˚C n. 25min. Voit käyttää täytteeseen lisäksi kinkkua, kylmäsavukalaa tai juustoa.
5 kg Kasviskiusausaineksia tai puolet perunasuikaletta ja puolet kasviskiusausaineksia
(yrttejä timjami tai salvia)
100g Voita / rasvaa
Suolaa ja pippuria
½ kg Juustoa / homejuustoa
1 l Kermaa / kasviscremeä
Laita kasviskiusausainekset vuokaan sellaisenaan tai paista ensiksi kasvikset joko pannulla ja mausta tai paista uunissa rasvan kanssa 15 min 180˚C kuivapaistolla ja mausta. Lisää kerma ja juusto. Paista kiusausta 140-150˚C n. 30-40min.
1 kg Palsternakka- ja sellerikuutio | ![]() |
2 kg Porkkanakuutio | |
1 kg Keitettyä naudanlihaa | |
½ kg Sipulia pilkottuna | |
2-4 kynttä Valkosipulia pilkottuna | |
1 kg Paprikaa pilkottuna | |
5 rkl Paprikajauhetta | |
2 dl Öljyä | |
Chiliä tai cayennenpippuria hieman | |
Timjami | |
Suolaa ja pippuria | |
n 400-500g Tomaatipyree | |
5 l Lihalientä |
Laita kasvikset sellaisenaan tai freesaa eli kuullota kasvikset ja mausteet miedolla lämmöllä sekoittaen. Lisää tomaattipyree ja kypsennä muutama minuutti. Lisää liemi ja lihat. Keitä miedolla lämmöllä 30-45 min. Tarjoile smetanan tai paksun jogurtin kanssa.
Bechamel-kastike | |
80g Voita | |
80g Vehnäjauho | |
1 l Maitoa | |
Suolaa ja mustapippuria | |
(muskottia hieman) |
Kypsennä voita ja jauhoja n.10min miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, niin ettei se pala tai ruskistu. Lisää kiehautettu maito voimakkaasti sekoittaen. Kiehauta ja mausta. Voit lisätä kastikkeeseen juustoraastetta.
200g Palsternakka / selleriviipale | ![]() |
200g Porkkanaviipale | |
100g Sipulia | |
(Valkosipulia) | |
Suolaa ja mustapippuria | |
Timjamia / basilikaa | |
Lasagnelevyjä | |
Juustoraastetta | |
Mausta ja sekoita kasvikset. Laita voideltuun vuokaan ensin hieman kastiketta, jonka jälkeen lasagne-levyt, sitten taas kasvikset ja kastiketta. Toista tarvittava määrä. Päällimäiseksi jätä kastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa 150-180˚C 30-50min. vuoan paksuudesta ja koosta riippuen.
Kokeile myös lasagne punajuuresta ja aurajuustosta.
200g Porkkanakuutio
100g Palsternakka / sellerikuutio
½ dl Punasipulia tai purjoa
100g Ananasta
1 dl Majoneesi
½ dl Kermaviiliä
Suolaa ja pippuria
Hieman valkosipulia
50 g Pähkinöitä
Sekoita ainekset ja anna vetäytyä 1-2 tuntia.
100-150g Kypsää kanaa
Salaattia
Kokoa salaatista, juuressalaatista ja kanasta annos.
500g Punajuurisuikale | ![]() |
200g Porkkanasuikale | |
100g Palsternakka-/sellerisuikale | |
100g Sipulia | |
2 kynttä Valkosipulia | |
Timjamia | |
½ dl Öljyä | |
1,5l Kasvislientä | |
n.1/2 dl Väkiviinaetikkaa | |
Suolaa ja pippuria |
Laita kasvikset sellaisenaan tai freesaa kasvikset ja timjami öljyssä. Lisää kasvisliemi. Keitä miedolla lämmöllä 30-45 min. Mausta. Tarjoile smetanan tai paksun jogurtin kanssa.
Kastike:
100g Porkkanasuikale
1 dl Valkoviini
1 Sitruunan mehu
Mustapippuria
300g Voita
Keitä porkkanasuikaleet valkoviinin ja sitruunanmehun kanssa muutama minuutti. Kun neste on haihtunut puoleen, sekoita pehmeät voinokareet koko ajan sekoittaen, kunnes voi on sulanut ja se on kastikkeen oloista. Mausta pippurilla ja (suolalla).
Selleri viipaleita
Vehnäjauho
Kananmuna
Korppujauho
Suolaa ja pippuria
Öljyä/voita
Mausta sellerit. Leivitä ne ensiksi vehnäjauhon, sitten rikottuun kananmunaan ja viimeiseksi korppujauhoon. Paista voi-öljyseoksessa kullan ruskeaksi. Tarjoile porkkana-voikastikkeen kera.